Наш ученик-

най-малкият активен читател

  Второкласникът Росен Бориславов Антонов стана ,,най-малкият активен читател“ в националната кампания ,,Забавно четене 2016г.“

Проектът е иницииран от българския детски портал ,,Аz-deteto.bg“ и Столична библиотека и цели да насърчи детското четене през ваканциите и почивните дни.

Над 2000 деца от различни региони се включиха в ,,Забавното четене 2016г.“, като сред отличените в най-малката възрастова група попада и нашият Росен.

 В специално интервю малкият приятел на книгите споделя, че четенето е любимото му занимание. Предпочита приключенските и забавни детски романи като ,,Сам Силвър-тайният пират“, ,,Дневникът на един дръндьо“, ,,Пърси Джаксън  и  боговете на Олимп“.

През лято 2016г. , когато Росен е още в първи клас, започва да вписва усърдно прочетените от него книги в специално създаден електронен дневник, като отговаря на въпроси, свързани със съдържанието на книгите.Вписаните от него, 66 прочетени книги му донасят заслужено отличие и големи награди- книги и фотоапарат.

……………………………………………..

Признание

15626481_1301107449910070_8120745240738575066_o

На Десетия национален конкурс  на  КНСБ на СБУ, състоял се на 16.12.16 г . в парк- хотел „Москва“- София, госпожа Ваня Велизарова Вълчева, директор на IV ОУ  „Иван Вазов“ гр. Монтана, бе удостоена с плакет „Най-добър социален партньор- директор“ за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със синдиката на българските учители. Наградата бе връчена лично от господин Пламен Димитров, председател на КНСБ.

Според госпожа Велизарова социалният ангажимент на директора е ежедневна грижа. Успешен е онзи мениджър, който има висока социална култура. Това създава атмосфера на сигурност, на значимост, на уважение, а пък това от своя страна е предпоставка за качество на образователния процес.

………………………………………………………………………………….


 

 

 

 

Регионален конкурс на тема:

,,Съдът през погледа на малкия гражданин’’/РЕГЛАМЕНТ

 

…………………………

Всяка година БНТ и в-к ,,24 часа“ награждават обикновени хора, които са извършили необикновени дела.

Тази година сред тях бе Ивайла Митова от III,,б“ клас. Тя получи грамота и медал ,,Достоен българин“ за това, че отряза дългата си коса, за да я дари за перука на онкоболно дете.

Наградата получи лично от г-н Б.Зюмбюлев – гл.редактор на в-к ,,24 часа“  на церемония в НДК.

Добротворците трябва да получават признание от цялото общество.

А малките хора с големи сърца като Ивайла са пример за подражание и повод за гордост на всеки български гражданин.


……………………

 

 

 


 

 

 

 

………………………………

Поздрав за баба Марта от II ,,в“ клас

,,Мартеница  закупи и на някого в нужда помогни“

На 29.02.2016г. в IV ОУ ,,Иван Вазов“ ще бъде открит благотворителен базар.

Средствата от базара ще бъдат дарени на нашата бивша ученичка  18 годишната Елина Георгиева, която пострада тежко при пътно-транспортно произшествие .Пиян шофьор блъсна Елина, вследствие на което  е с множество счупвания на крайниците и таза.

Предстоят и множество интервенции, а за това са нужни средства.

Да помогнем!

12380448_1196716650352591_610539076_n

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

IMG_20160218_164204

Нова придобивка  краси интериора на училището, която е дело на художника Митко Марков.

…………………………………………………………………………………………..

НАРЪЧНИК ЗА РОДИТЕЛИ

 

 

 

Oт началото на учебната 2015/2016 година отвориха врати две обновени стаи!

…………………………………………………………………..