Kът за четене

 

Водени от убеждението, че децата трябва да растат, заобиколени от книги, IV ОУ „Иван Вазов“ – Монтана зарадва възпитаниците си с три нови къта за четене и почивка.

В новопостроената къщичка в двора на училището, най-малките ученици се срещат с усмивка с предоставените им книжки, забавлявайки се и със старите играчки на новите си приятели от прогимназиален етап на училището.

Благодарение на участието и одобрението ни в Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ по модул „Библиотеките като образователна среда“, в едно от фоайетата на училището е обособен и оборудван „кът за четене“. С цел да се подпомогне и  разнообрази урочната дейност, да се насърчи четенето и повиши грамотността, IV ОУ „Иван Вазов“ – Монтана закупи подходящо обзавеждане – мебелировка и стелажи, където са поставени новите налични книги.

Кътовете се допълват и от книгите, предоставени от децата на първия учебен ден, във връзка с инициативата „С книга вместо с букет“.

Въпреки че борбата между книгата и новите технологии е дълга и изтощителна, екипът на IV ОУ „Иван Вазов“ – Монтана вярва, че тя може да бъде увенчана с успех и там, където има деца, трябва да има и детски книги.

Facebook Comments

Leave A Reply