Изложба ,,Изложение на проектни решения“

Изложба, подготвена от екипа на IV  Oсновно Училище „Иван Вазов“, оцвети алеята пред Младежкия дом в Монтана. Разнообразните кътове са създадени от учениците от първи до седми клас, с подкрепата на родителите им през учебната 2019/2020 г, когато учебните занятия бяха онлайн, а децата си бяха у дома, разказа заместник – директорът Даниела Еленкова:

„Трябваше да ангажираме вниманието на учениците по някакъв начин, да ги провокираме да работят самостоятелно, да не падат духом и да творят. И това, което направиха те заедно с родителите си, са възложени проекти от техни учители в няколко области „Моето училище – моят патрон“, „Природа и математика“, „Хуманитарни науки“, „Ние вярваме в доброто“, Традиции и обичаи“.

„Надяваме се, нашата инициатива да популяризира труда на учителя. Да предложи идеи на професионалната общност, да даде самочувствие на учениците и техните родители, че в тези трудни времена всички заедно ще се справим и не сме сами в усилията си да изградим и възпитаме успешни млади хора“, сподели директорът Ваня Велизарова и допълни: „Целта е обучението да излезе извън класните стаи и да се мобилизират и родителите. Така че учебното съдържание да мине през ръцете и сърцето на учениците… Да ги провокираме да разчупят стереотипите.

Facebook Comments