Вечер на химията

Интересно химическо шоу се проведе в нашето училище на 22 октомври. Във връзка с 50-годишния юбилей на училището, седмокласниците подготвиха и представиха забавни експерименти, с които показаха, че вместо сложна, объркана и скучна, химията може да бъде лесна и интересна.

Гости на шоуто бяха г-н Иван Димитров, старши експерт по природни науки в РУО – Монтана, г-жа Ваня Велизарова, директор на училището, зам. директорите г-жа Цветкова и г-жа Иванова, много родители и ученици.

В началото г-жа Даниела Тодорова, преподавател по химия, влезе в ролята на разказвач на приказки. С помощта на мултимедийна презентация, тя разказа на гостите интересната история на химията през вековете – в Древен Египет, в Средновековието и след това. Пътешествието във времето върна слушателите в епохата на алхимиците, търсещи философския камък.

Във втората част на химическото шоу седмокласниците показаха интересни експерименти – неутрализация на сода каустик, горене на магнезий и водород, получаване и използване на въглероден диоксид в лабораторни условия. Опитите бяха съпроводени с пояснения и жив, динамичен диалог между участниците, което направи шоуто още по-интересно.

Накрая всички гости се убедиха, че химията може да бъде приятел и помощник на човека, а експериментирането в лаборатория – забавно занимание.

Facebook Comments