Благотворителност

 

В навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа – ученици от IV ОУ “Иван Вазов“, Монтана се включиха активно в Националния  ученически конкурс “Коледари – с блага вест и здраве“, организиран от Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО.
Целта на конкурса е да възпитава подрастващите в почитание на българските традиции и обичи, като и в чувство за социална отговорност към обществото.
Нашите ученици откликнаха на обявата за конкурса и изработиха атрактивни картички, автентични сурвачки и оригинални коледни сувенири.
Богато творческо въображение проявиха ученици и родители при създаването на сувенири “ Коледа в чаша “. Чашите, събрали в себе си коледни символи, радваха с естетическия си вид посетителите на изложбата базар.
Родители, учители и фирми си закупиха коледни продукти и така се превърнаха в благодетели. Събралите 650лв. ще бъдат преведени по сметка на конкурса “Коледари – с блага вест и здраве“.
По традиция нашето училище всяка година подкрепя благородната инициатива “Българска Коледа“ под патронажа на Президента на             Р България. Темата на кампанията за 2018/2019 е:

“В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания“. И този декември нашите ученици отново показаха свето милосърдие и благородност, като събраха сума от 1196 лв, която ще се влее в сметката на “ Българската Коледа “.
Този благороден жест на децата да помагат и да са съпричастни към страданието на другите е неоспоримо доказателство, че в училище се изграждат личности с морал и ценности.

Facebook Comments