Бинарен урок на тема „ Прости механизми-наука и изкуство“

Spread the love

 

На 19. 10. 2017г в Четвърто ОУ „Ив.Вазов“ – гр.Монтана се състоя открит бинарен урок на тема „ Прости механизми-наука и изкуство“, проведен от г-жа Д.Тодорова, старши учител по природни науки, и г-жа Т.Василева, учител по изобразително изкуство, с ученици от VI „а“ клас.

Чрез мултимедийна презентация Prezi шестокласниците се запознаха с устройството на лоста и макарата и принципите, по които функционират двата механизма.

Електронната платформа Mozabook отведе учениците в ателието на Леонардо Да Винчи. Чрез виртуалната разходка децата наблюдаваха дейности, извършвани с помощта на подемни и военни машини, използващи принципа на лоста и макарата.

В урока бе зададена творческа задача по групи от учителя по изобразително изкуство. Едната група трябваше да използва програмата Paint за моделиране на простите механизми.Учениците от другата група трябваше да изрежат „Макара на мечтите“ и да я поставят в рисунка на силует на човешка глава.

На урока присъстваха г-н Иван Димитров, старши експерт по природни науки към РУО – гр.Монтана, г-жа Цветанка Цветкова, зам.директор на училището, учители по природни науки и по изобразително изкуство от гр.Монтана, г-жа Деница Шивачева, журналист към в.“Монтпрес“, родители и учители от училището.